Uitleg titels

 CAC

CERTIFICAT D’APTITUDE AU CHAMPIONNAT
Kan behaald worden door alle katten in de open klasse die U1 (Uitmuntend 1) behaald hebben. Driemaal een CAC behaald hebben onder 3 verschillende keurmeesters geeft recht op de titel ‘KAMPIOEN’ = Ch.

*

CACIB

CERTIFICAT D’APTITUDE AU CHAMPIONNAT INTERNATIONAL DE BEAUTE.
Dit kan behaald worden door alle katten in de kampionsklasse die een U1 behaald hebben. Driemaal een CACIB, behaald in 2 verschillende landen onder 2 verschillende keurmeesters geeft recht op de titel ‘INTERNATIONAAL KAMPIOEN’= Int. Ch.

*

CAGCI

CERTIFICAT AU GRAND CHAMPIONNAT INTERNATIONAL.
Kan behaald worden door alle katten in internationale kampioensklasse die U1 behaald hebben. Driemaal een CAGCI behaald in 2 verschillende landen en onder 2 verschillende keurmeesters geeft recht op de titel ‘GROOT INTERNATIONAAL KAMPIOEN’ = Gr.Ch.Int.

*

CACE

CERTIFICAT D’APTITUDE AU CHAMPIONNAT D’EUROPE.
Dit kan behaald worden door alle katten die reeds GROOT INTERNATIONAL KAMPIOEN zijn en U1 behaald hebben. Driemaal CACE behaald in drie verschillende landen en onder drie verschillende keurmeesters geeft recht op de titel ‘EUROPEES KAMPIOEN’ = Eur.Ch.

*

CAGCE

CERTIFICAT D’APTITUDE AU GRAND CHAMPIONNAT D’EUROPE
Kan behaald worden door alle katten die reeds EUROPEES KAMPIOEN zijn. Viermaal CAGCE behaald in vier verschillende landen geeft recht op de titel ‘GROOT EUROPEES KAMPIOEN’ = Gr.Eur.Ch.

*

CAP   
 

 

 

CERTIFICAT D’APTITUDE AU PREMIOR.
Zelfde als CAC, maar voor alle poezen en katers in de kastratenklasse. Geeft recht op de titel ‘PREMIOR’ = Pr.

*

CACIP 
 

CERTIFICAT D’APTITUDE AU CHAMPIONNAT INTERNATIONAL DE PREMIOR
Gelijk aan CACIB echter voor de kastratenklasse Titel is Int.Pr.

*

CAGPI  
 

 

CERTIFICAT AU GRAND PREMIOR INTERNATIONAL.
Gelijk aan CAGCI echter voor de kastratenklasse. Titel is Gr.Int.Pr.

*

 CAPE  
 

 

CERTIFICAT D’APTITUDE AU PREMIOR D’EUROPE.
Gelijk aan CACE echter voor de kastratenklasse. Titel is Eur.Pr.

*

CAGPE  
 

 

CERTIFICAT D’APTITUDE AU GRAND PREMIOR D’EUROPE
Gelijk aan CAGCE echter voor de kastratenklasseTitel is Gr.Eur.Pr.

*

ERE-KLASSE

Alleen voor katten die reeds Groot Internationaal Kampioen of Groot Internationaal Premior zijn. Keuring geschiedt voor de gehele klasse, zonder onderscheid van kleur of geslacht. Zij worden alleen onderverdeeld in lang-, halflang- en korthaar.

*

DETERMINATIE

Katten in deze klasse worden voor de originele keuring door keurmeesters beoordeeld om te bepalen tot welke kleur of variëteit ze behoren. Na determinatie worden de katten gekeurd in de klasse waarin ze behoren.

*

 NESTKLASSE

Voor een nest met tenminste drie kittens die minimaal 13 en maximaal 16 weken oud zijn. In deze klasse wordt de moederpoes van het nest niet gekeurd. Aan het hoogst gekwalificeerde nest kan Uitmuntend 1 worden toegekend. Bij een nest mag de moederpoes gratis en buiten mededinging worden meegenomen. Indien de moederpoes in haar normale klasse moet worden gekeurd, moet voor haar een apart formulier worden ingevuld en wordt inschrijfgeld berekend.

*

JEUGDKLASSE
3 – 6 MAANDEN

Voor katten die op de dag van de show ouder dan 13 weken, doch jonger dan 6 maanden zijn. Aan de hoogst gekwalificeerde kat in een klasse kan het Uitmuntend 1 worden toegekend.

*

 JEUGDKLASSE
6 – 10 MAANDEN

Voor katten die op de dag van de show ouder dan 6, doch jonger dan 10 maanden zijn. Aan de hoogst gekwalificeerde kat in een klasse kan het Uitmuntend 1 worden toegekend.

*

HUISKATTEN

Alle huiskatten die op de show worden gekeurd zullen door een dierenars of keurmeester worden beoordeeld op lichamelijk conditie en verzorging. Er zijn drie huiskattenklasse, Junioren van 3 manden tot 4 jaar, Senioren van 4 jaar tot 10 jaar en Veteranen van 10 jaar en ouder. Uit deze katten zal de best verzorgde huiskat worden gekozen.

*